AFRO

Afrodance is een dansvorm waarbij je verschillende dansbewegingen maakt op swingende Afro beats.

Afrodance bestaat deels uit grote krachtige bewegingen

maar ook rustige, vloeiende bewegingen.


In deze les wordt gebruik gemaakt van traditionele Afrikaanse muziek, maar ook zeker moderne nummers met Afrikaanse invloeden.


In de lessen leer je verschillende moves uit de originele Afrikaanse dans gestoken in een modern jasje (invloeden vanuit de Hiphop, Housedance en Dancehall) en je gaat zeker met een goed gevoel maar huis!

LESROOSTER AFRO

Dag

Tijdstip

Leeftijd

Locatie

Dinsdag

17:00-18:00

6 - 9 jaar

Moliéreweg

Dinsdag

18:00-19:00

9 -12 jaar

Moliéreweg

Donderdag

16:30-17:30

9 -12 jaar

KC IJsselmonde

Vrijdag

17:30-18:30

12 -17 jaar

Slinge

KIDSDANCE

Is jouw kleine ook altijd lekker aan het dansen, springen, swingen en uitleven op de nieuwste hits? Dan is Kidsdance iets voor jouw kleine! Tijdens de Kidsdance lessen maken we gebruik van verschillende muziek- en dansstijlen. De muziekstijlen zijn Pop, R&B, Latin, Hiphop, House e.a. Voorbeelden van de dansstijlen zijn: Streetdance, Jazzdance, Modern, Showdance, Hiphop, etc. Bij Kidsdance krijgen de kinderen één of meerdere choreografieën aangeleerd. Ook leren ze spelenderwijs de basisbeginselen van dans, zoals het uitvoeren van verschillende danspasjes, het aannemen van een juiste houding, op de maat dansen, het herkennen van muziekfrases en het leren onthouden van pasjes. Verder spelen we iedere les gezellig met z'n allen een dansspelletje! Kidsdance is goed voor de conditie, draagt bij aan de muzikale vorming, stimuleert de motorische-, sociaal-emotionele en verstandelijke ontwikkeling en last but not least: het is ontzettend leuk om te doen!

LESROOSTER KIDSDANCE

Dag

Tijdstip

Leeftijd

Locatie

Dinsdag

14:30-15:15

6 - 9 jaar

Meester Baarsschool 

Donderdag

15:30-16:30

6 - 9 jaar

KC IJsselmonde

Vrijdag

15:30-16:30

6 - 9 jaar

RK de Regenboog

Vrijdag

17:00-18:00

9 -12 jaar

Beverwaard

Vrijdag

16:30-17:30

6 - 9 jaar

Slinge

KLEUTERDANS

Kennis maken met dans voor de allerkleinsten! Peuters hebben veel plezier in spelen en bewegen. Bewegen heeft een grote invloed op de totale ontwikkeling van een peuter op sociaal-, fysiek-, cognitief- en emotioneel gebied. In deze les zal uw kind gestimuleerd worden om hun bewegingsmogelijkheden te ontplooien op een spelende wijze d.m.v. oefeningen en dansspelletjes op vrolijke kindermuziek. De dansstijlen zullen variëren van streetdance tot ballet. De grootste termen die hierbij toegepast zullen worden zijn: fantasie, expressie, samenspel, durf, creativiteit, concentratie en niet te vergeten: plezier!

LESROOSTER KLEUTERDANS

Dag

Tijdstip

Leeftijd

Locatie

Vrijdag

15:30- 16:15

3 - 5 jaar

Slinge

Zaterdag

09:45-10:30

3 - 5 jaar

Lombardijen Catullusweg

Zaterdag

11:45-12:30

3 - 5 jaar

Beverwaard

DANCE FIT WORKOUT

CARIBBEAN/SOCA

Een vrolijke les voor onze volwassenen groep! De vrolijke muziek en dansbewegingen zorgen ervoor dat je niet door hebt dat je bezig bent met een goede cardio-training. Het is vooral geen training om spieren mee op te bouwen, maar zeker een leuke manier om fit te worden! In deze sport- en dansles in 1 zal er flink gezweet worden op heerlijke Zuid-Amerikaanse sounds en komen en verschillende dansstijlen aan bod zoals Braziliaanse dans, Reggaeton, Soca en Latijnse en Caribische dansstijlen, waarbij we tegelijk aan conditie en kracht zullen werken. Swing jij ook mee?

LESROOSTER DANCE FIT WORKOUT

Dag

Tijdstip

Leeftijd

Locatie

Dinsdag

19:30-20:30

18+

Heijplaat

BOYSCLASS

Als je wil dansen in een stoere jongens dansles, kom dan eens kijken in de Boysclass! Een les vol stoere moves en gave hiphop, capoeira en breakdancetricks voor jongens die wel van een uitdaging houden! Tijdens de dansopdrachten oefenen we op improvisatievermogen, bewegingscoördinatie, krachtopbouw, muzikaliteit en samenwerking. Deze fysiek pittige les sluit aan bij de belevingswereld van jongens en legt de basis voor verschillende dansvormen. Plezier staat hier voorop!

LESROOSTER BOYSCLASS

Dag

Tijdstip

Leeftijd

Locatie

Maandag

16:00-17:00

6 - 11 jaar

Slinge

HIGH HEELS

Geef je attitude en vrouwelijkheid een boost tijdens de High Heels Class! Tijdens deze lessen staat zelfvertrouwen en vrouwelijkheid bovenaan. Ook concentreren we op de basisaspecten van dansen op hakken; looptechnieken en rektechnieken om de houding en flexibiliteit te verbeteren. Naast het aanleren van choreografie worden er catwalk oefeningen gedaan. Deze les is bedoeld voor dansen op hoge hakken, maar het is niet verplicht!

Dag

Tijdstip

Leeftijd

Locatie

Dinsdag

20:00-21:00

18+

Slinge

LESROOSTER HIGH HEELS CLASS

BUBBLING

De Bubbling Groove Kings Stijl, oftewel Bubbling GK Stijl, belichaamt zelfexpressie, beheersing van het lichaam, ultieme vrijheid, verbeterde conditie, vreugde, kracht en persoonlijkheid op de dansvloer.

Binnen Bubbling GK Stijl zijn er geen rigide regels die je dansbewegingen beperken. Je hebt de vrijheid om te dansen zoals jij dat voelt, zonder belemmeringen. Ook ontwikkel je door de constante variatie in hoogtes en explosieve bewegingen in de dans, robuuste uithoudingsvermogenconditie.  De ritmische Bubbling muziek, gekenmerkt door dubbele slagen, draagt bij aan de vrolijke atmosfeer. Het aanstekelijke ritme van de muziek nodigt iedereen uit om vanzelf mee te bewegen en te genieten van deze muzikale beleving!

Dag

Tijdstip

Leeftijd

Locatie

Maandag

17:00-18:00

6 - 12 jaar

Slinge

LESROOSTER BUBBLING

BALLET

Klassiek ballet is de basis voor vele dansvormen. De oefeningen verbeteren je houding, kracht, souplesse, dansgevoel, muzikaliteit, coördinatie en conditie. Hier leer je het eigen lichaam volledig te begrijpen en controleren. Lange mooie lijnen, sierlijke bewegingen en de hoogste benen zijn natuurlijk elke les aanwezig. Wil jij later schitteren op het podium of ooit van dansen je beroep maken? Ga dan vooral deze dansles volgen.

LESROOSTER BALLET (nog te starten)

MODERN

Moderne dans is een dansvorm die uit het klassiek ballet is ontstaan. In deze stijl zijn techniek, kracht van belang maar improvisatie en creativiteit komen ook om de hoek kijken. Alles wordt hier uit een wat lossere manier bekeken met veel zwaaien, contractions en vloeiende bewegingen. De moderne dans wordt opgebouwd uit de Graham en Cunningham technieken. Moderne dans wordt steeds populairder, dus kom het in de dansles uitproberen!

LESROOSTER MODERN (nog te starten)

OUDER-KIND DANSLES

Altijd al op een speelse manier samen met je (/klein)kind plezier willen hebben? In de alledaagse drukte is er niet altijd tijd om hierbij stil te staan.

Met dans, muziek, spel en attributen stimuleren we de ontwikkeling van hun motorische, cognitieve en sociale vaardigheden.

Bij de Ouder & Kind danslessen draait het om plezier, vrolijkheid en ontwikkeling en is er met deze les een duidelijk moment in de week, bestemd voor de ontwikkeling van de natuurlijke vertrouwensband tussen ouder en kind.

LESROOSTER OUDER-KIND 1,5-3 jaar (nog te starten)

TALENTCLASS

In deze les gaan we zingen en dansen en werken we aan leuke acts en doen we ook aan toneel om de liedjes heen! Denk aan al de leuke liedjes van Kinderen voor Kinderen. Net als in de clipjes doen we de dansjes, maar we zingen wel voluit mee! Het is verder een hele vrolijke les, waarbij wij creatief leren omgaan met muziek, dans en dansen met elkaar. Sprookjes, verhalen, eigen fantasie en dansspelletjes zorgen voor gevarieerde lessen!

LESROOSTER TALENTCLASS (nog te starten)

DANCEHALL

Dancehall is een energieke Jamaicaanse dansstijl met afro en hiphop invloeden. Wat je bij deze soort dans mag verwachten is dat je bewust leert te bewegen met je heupen en borst op leuke dancehall muziek, een subgenre van de reggae muziek. Hoewel er bij dancehall vaak de nadruk wordt gelegd op de beweging van de heupen draait het niet enkel om 'booty shaken'. De techniek en attitude die nodig is om van deze dans een succes te maken vragen de capaciteit om je volledig te laten gaan maar tegelijk de controle over je heupen te houden. Kernwoorden die je na een dancehall les vaak hoort zijn: leuk, exotisch, energiek, vrouwelijk maar stoer tegelijk en vooral heel dynamisch. Dancehall is een afwisseling van strakke bewegingen met soepele/losse bewegingen. Het is vooral ook een intensieve en explosieve work-out waarbij je je hele lichaam gebruikt.

LESROOSTER DANCEHALL (nog te starten)